Namasté!

Ons avontuur begon toen onze chef-kok in 2003 naar Nederland kwam om in diverse restaurants te werken als kok. Vanuit zijn jarenlange ervaring en inzicht in diverse Indiase & Nepalese gerechten lag er al enkele jaren het idee om een eigen restaurant te starten met een andere visie. Een restaurant, waar U zich als gast thuis voelt. Deze visie vertalen wij als restaurant ook sterk terug in onze naam Namaste Nepali.

Namaste, dat staat voor “groet”, is een tradioneel welkomstwoord dat gebruikt wordt door heel India. ‘Namas’ betekent letterlijk vertaald ‘buig’ en ‘Té’ betekent ‘voor jou’. Vrij vertaald staat Namasté dus voor het buigen naar de ander die groet. Deze verwelkoming en gastvrijheid is onderdeel van onze cultuur en wij heten u dus van harte welkom in ons restaurant.


Onze specialiteiten

Onze smaken zijn uniek en ons geheim zit in de kruiden die wij gebruiken. Voor al onze gerechten zorgen wij dat er verse kruiden worden gebruikt, zodat de smaaksensatie altijd optimaal blijft.

De Nepalese keuken heeft een aantal kenmerken en gerechten die zeer typtisch zijn zoals: Dal Bhaat Tarkari (rijst met linzensoep en een curry van groentes). Daarnaast Gundrook- Dheedo, een suikervrij gerecht gemaakt van tarwe, maïs en gedroogde groentes.

Uit Tibet komen de ‘momo’: deegballetjes gevuld met vlees of groentes (zie foto boven). Ze worden gestoomd of gebakken en gegeten als snack of maaltijd.

Webdesign by LevyanDesign